Werk zoeken? Je staat er niet alleen voor

Begeleiding
Zowel voor werklozen als voor werkenden bestaan er diensten waar je terecht kan als je graag wat ondersteuning wenst tijdens je zoektocht naar (ander) werk. 
  • De info voor werkzoekenden lees je hieronder.
  • Ben je werkend? Check dan de info onder het luik werknemer.

ACV-Bijblijfconsulenten

Zit je met (heel wat) vragen over solliciteren, tewerkstellingsmaatregelen, volgen van een opleiding, je huidige begeleidingstraject? En zou je graag willen dat er iemand de tijd neemt om dit alles samen met jou uit te pluizen? Neem dan contact op met je ACV-bijblijfconsulent of volg een van de vele workshops die ACV-Bijblijven organiseert.

VDAB & partnerorganisaties, GTB, OCMW

Wil je graag intensief, langdurig of heel specifiek worden ondersteund in je zoektocht naar werk? 
Als werkloze kun je onder meer terecht bij:
  • VDAB en haar partnerorganisaties voor trajectbegeleiding. Ga hiervoor eens langs bij de plaatselijke Werkwinkel. Tijdens een gesprek bekijkt VDAB samen met jou welke stappen naar werk je best kan zetten en wie (VDAB of een van haar partnerorganisaties) jou verder zal begeleiden. 
  • VDAB voor online sollicitatiecoaching: Je vindt de sollicitatiecoaches terug op de website van VDAB.
  • GTB is gespecialiseerde dienstverlening voor personen met een arbeidshandicap. Om aanspraak te kunnen maken op begeleiding door GTB moet je doorverwezen worden door de VDAB.
  • OCMW: voor wie een leefloon ontvangt.

Loopbaanbegeleiding

Werkenden kunnen beroep doen op de diensten voor loopbaanbegeleiding.
Voorwaarde is dat je langer dan 1 jaar woont en werkt (als werknemer of als zelfstandige) in Vlaanderen of het Brussels gewest en dat het langer dan 6 jaar geleden is dat je loopbaanbegeleiding volgde. 
  • Bekijk het overzicht van alle loopbaancentra. Ben je lid van het ACV? Je vakbond springt bij in de kosten voor de door jou gevolgde loopbaanbegeleiding wanneer je deze volgt bij een van onze erkende partnerorganisaties
Goed om weten! Sommige loopbaanbegeleidingscentra zijn wat meer gespecialiseerd in personen met een arbeidshandicap, opstart als zelfstandige,… 

ACV-Dienstencentrum

De ACV-dienstverleners maken samen met jou je werkloosheidsdossier op en zorgen voor de uitbetaling van je werkloosheidsvergoeding. Ze geven heel wat informatie in verband met je rechten en plichten. 
Zit je met een vraag? Spring eens binnen in je dichtstbijzijnde ACV-Dienstencentrum. 
De openingsuren vind je onder de contactbutton bovenaan deze site. 

Bestel je werkloosheids- documenten online


Groene klevers op? Nieuwe attesten en/of kaarten nodig? Bestel ze online.