Loopbaanadvies in Antwerpen

Neem je loopbaan zelf in handen!
Nadat je gestopt bent met studeren start er een nieuwe fase in je loopbaan. Je gaat op zoek naar een job die bij je past. Voor de ene verloopt dit al wat vlotter dan de andere. Tijdens je loopbaan sta je voor keuzes. Je wordt ertoe gedwongen door ontslag, ziekte. De combinatie gezin – arbeid is moeilijk. Of je wil zelf wel iets anders. Een nieuwe uitdaging. Een andere richting geven aan je loopbaan. Dan is het goed stil te staan bij de mogelijkheden en bij de gevolgen van je keuze op korte en langere termijn. 
Voor individueel loopbaanadvies kun je terecht bij:
ACV-dienstverleners die je met raad en daad bijstaan met sociaal-juridische informatie  Het dichtstbijzijnde ACV-dienstencentrum en de openingsuren vind je hier .
ACV-regiopropagandisten geven advies over sociaal-juridische items. Ze helpen je gerichte keuzes te maken zowel aan de start, het midden of op het einde van jouw loopbaan. In het ACV Verbond Antwerpen hebben we specialisten rond studentenwerk, interim, arbeidsvergunningen, tijdkrediet, landingsbanen, eindeloopbaan,…. Samen met jou bekijken ze de voor- en nadelen van maatregelen, statuten, systemen,..... Waar nodig verwijzen ze je gericht door naar instanties en diensten. Maak een afspraak met de ACV-regiopropagandist door een mail te sturen naar antwerpen@acv-csc.be . In je mail leg je kort uit wat je vraag is, zodat wij intern je mail laten toekomen bij de juiste medewerker, die jou dan zal antwoorden of kan contacteren voor een afspraak.

Bijblijf
De ACV-bijblijfconsulenten staan je bij in je zoektocht naar (ander) werk of een opleiding. Tijdens een kortdurende begeleiding geven ze je heel wat nuttige informatie en tips. Ze bekijken samen met jou welke (andere) richting je best uitgaat. Wanneer je graag een opleiding zou volgen of intensievere begeleiding wenst, bekijken ze met jou welke organisatie je best verder kan helpen. Interesse? Maak een afspraak met de bijblijfconsulent bij jou in de buurt. Stuur daarvoor een mail naar antwerpen.bijblijven@acv-csc.be.
Meer informatie rond “Wat is loopbaanadvies?” vind je hier  http://www.jeloopbaan.be/wat-is-loopbaanadvies/
Naast loopbaanadvies bestaat er ook loopbaanbegeleiding.  Meer informatie vind je hier http://www.jeloopbaan.be/loopbaanbegeleiding/