• ACV Kerstwensen 2016-2017 720
 • Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Tool: bereken wat je onderneming wint

  Lees meer
  ACV tool: bereken wat je onderneming wint
 • Hogere eindejaars- en syndicale premie voor uitzendkrachten

  Lees meer
  Campagne interim syndicale premie 2016 720x220
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
DEC 15

ACV Haven verhuist


Dienstverlening werkloosheid
ACV Haven verhuist !!!
 
Vanaf maandag 16 januari 2017 verhuist onze ‘Dienst Haven’ (dienstverlening exclusief voor havenarbeiders) naar volgend adres:
 
OKT 18

Loopbaandienstverlening

Wij helpen jou bij keuzes tijdens je loopbaan. Heb je ook last van werkdruk, filestress, een moeilijke combinatie van werk en privé? Dan staan onze loopbaandienstverleners voor je klaar. Maak een afspraak op het nummer 078.15.20.58.
Klik Loopbaandienstverlening voor meer info

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
ACV-Persbericht
Het Nationaal Bestuur van het ACV verklaart zich solidair met de werknemers van het spoor. Een draconische inkrimping van de overheidsdotatie voor de NMBS kan onmogelijk leiden tot beter openbaar vervoer. Het zal leiden tot veel minder dienstverlening aan de treinreiziger. Dit voorstellen als een moderniseringsplan is absurd. Besparingen en herstructureringen kunnen slechts mits ze tot stand komen in volle respect voor het sociale overleg en voor de arbeidsvoorwaarden van de betrokken werknemers. Het ACV roept de regering op om deze afbraakpolitiek te stoppen. 
  Lees meer
  ACV-Persbericht
   Het ACV wil bij de sociale verkiezingen stemrecht voor uitzendkrachten die langer dan drie maand bij een gebruiker aan het werk zijn. Bij nagenoeg alle politici werd het ACV-voorstel zeer positief onthaald. Maar uiteindelijk begroef MR en in de nasleep Open VLD alsnog het voorstel. Dat dit ACV-voorstel het niet haalde is onbegrijpelijk. Het is niet rechtvaardig om uitzendkrachten als onmondige tweederangs werknemers te beschouwen die niets mogen te zeggen hebben over hun loon en arbeidsvoorwaarden die bepaald worden door de gebruikende onderneming. Te meer omdat werknemers die in een onderneming drie maanden werken met een contract van bepaalde duur wél stemrecht hebben. 
   Lees meer
   ACV-Persbericht
   In 2016 is de loonkloof tussen België en zijn buurlanden weggewerkt. België zal zelfs een loonvoorsprong hebben ten opzichte van zijn belangrijkste handelspartners. Tegen eind 2016 voorspelt de CRB een positieve loonkloof van 0.3% voor België. Deze cijfers sterken het ACV in zijn overtuiging dat een indexsprong nutteloos was. Het ACV wil nu ook opnieuw een debat op gang brengen over alle componenten van de concurrentiepositie. Deze is immers van veel meer afhankelijk dan enkel de loonontwikkeling.
    Lees meer
    ACV-Persbericht
    Het Franse voorzitterschap heeft een huzarenstuk gerealiseerd. Maar voor het klimaat zal het niet genoeg zijn. De transitie naar een koolstofarme en veilige toekomst met 100% hernieuwbare energie is reeds gestart met progressieve bedrijven, bezorgde burgers en vele organisaties aan het roer. De beleidsverantwoordelijken van 195 landen hebben echter een historische kans gemist om vanuit het beleid de leiding te nemen over deze transitie. Er blijft te veel vrijheid blijheid, er wordt te weinig geld vrijgemaakt en over mensenrechten of rechtvaardige transitie wordt niet eens meer gesproken.
     Lees meer
     Meer nieuws

     Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

     Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

     Nationale acties in beeld...     Bekijk de fotoreportages en check onze facebookpagina voor nog meer foto's, video's....
      Button syndicaal e-dossier

      ACV Dienstencentra in Provincie Antwerpen

      Er zijn ACV dienstencentra verspreid over het arrondissement. Klik op deze link voor de adressen of zoek via postnummer.
      Button contact met tekst en enveloppe

      ACV Provincie Antwerpen Brievenbussen

      Maak gebruik van de ACV-brievenbussen als je niet op een kantoor geraakt. Voor je wat op de bus doet, denk eraan:
      • de documenten volledig in te vullen
      • de documenten te ondertekenen
      • op elk document een groene klever aan te brengen
       
      In deze lijst (pdf) vind je de ACV-brievenbussen terug. Ze worden meermaals per week gelicht. Geen groene klevers meer? Bestel ze online!
      Button e-dossier-werkloosheid
      NOV 29

      ACV Provincie Antwerpen Contactcenters


      Vragen over je werkloosheidsdossier, arbeidswetgeving of sociale zekerheid?
      Blijf er niet mee zitten! emptyContacteer ons tijdens de openingsuren
       
      Regio Antwerpen: Telefoon: 078/15 20 58
      Regio Kempen:      Telefoon: 078/15 16 16
      Regio Mechelen:    Telefoon: 015/45 46 47
       

       
       

      Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

      Meer nieuws
      2016-12-20 Nieuwe cao over tijdskrediet
      DEC 20

      Nieuwe CAO over tijdskrediet

      Het tijdkrediet met zorgmotieven breidt fors uit tot 51 maanden, het opnemen van tijdkrediet wordt afgestemd op samenwonenden en op co-ouderschap en de landingsbanen blijven bestaan Dat zijn de belangrijkste pijlers van cao 103ter die de sociale partners vandaag, 20 december, ondertekenden.
      2016-12-15 Pensioengelijkstellingen
      DEC 15

      Pensioengelijkstellingen: bijsturingen, maar fundamenteel probleem blijft

      De minister heeft onder druk van de vakbonden zijn plannen op een aantal punten bijgestuurd.  Werknemers met dagen tijdelijke werkloosheid en in bijzondere regimes vallen  niet meer onder de nieuwe berekeningsregels. Ook de inschakelingsuitkeringen worden niet langer geviseerd. Dat is al een vooruitgang. Maar de harde vaststelling blijft: werknemers die na inwerkingtreding van de nieuwe regels (voorzien op 1 januari 2017 voor zij die op pensioen gaan vanaf 2018) werkloos worden en dat langer dan een jaar blijven of werknemers die in ‘gewoon’ SWT gaan, zullen minder pensioen ontvangen.
      2016-12-09 Van PWA naar Wijkwerken
      DEC 9

      Toegevingen van minister Muyters, maar geen definitieve oplossing

      Muyters beloofde dat de huidige PWA-werknemers voor onbepaalde duur in het systeem kunnen blijven. Verder blijft de 4,10 euro toeslag bovenop de werkloosheidsuitkering behouden. Onder druk van het middenveld besliste Muyters begin deze week al het nieuwe systeem met een half jaar uit te stellen, tot januari 2018. Tot slot werd ook voor de PWA-beambten een stap in de goede richting gezet. De bonden zijn tevreden met de 4 toegevingen van minister Muyters, maar het is niet genoeg. De bonden willen dat PWA blijft bestaan.
      ACV 160520 Petitie-actie PWA wordt wijkwerking
      DEC 9

      Overhandiging petitie: Van PWA naar een succesvolle Wijkwerking

      De regering hervormt het PWA-systeem tot Wijkwerken. De vakbonden willen gaan voor een duurzame en kwaliteitsvolle Wijkwerking. Daarom moeten we het voorstel dat op tafel ligt verbeteren. Teken de online petitie. Op 9 december wordt deze petitie overhandigd aan minister Muyters.
      Meer nieuws

      Tijd voor een tax shift!

      België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...

      ACV in actie

      Alles bekijken
      ACV 160520 Petitie-actie PWA wordt wijkwerking
      DEC 9

      Overhandiging petitie: Van PWA naar een succesvolle Wijkwerking

      De regering hervormt het PWA-systeem tot Wijkwerken. De vakbonden willen gaan voor een duurzame en kwaliteitsvolle Wijkwerking. Daarom moeten we het voorstel dat op tafel ligt verbeteren. Teken de online petitie. Op 9 december wordt deze petitie overhandigd aan minister Muyters.
      16-11-28 Actie pensioenen
      NOV 28

      Afbouw gelijkgestelde periodes? Nog minder pensioen!

      De regering lanceert een nieuwe besparingsmaatregel. Ditmaal in de pensioenen. Door de gelijkgestelde periodes af te bouwen ontvangen werknemers nog minder pensioen. En onze wettelijke pensioenen zijn al bij de laagste van Europa. Voer mee actie op 28 november om 11u op het plein aan het Egmontpaleis in Brussel. Download het pamflet.
      ACV 161028 Transitiefestivaldag logo
      OKT 28

      28 oktober: Transitiefestivaldag

      Van duurzaam beleggen tot agro-ecologie, van circulair productontwerp tot politiek repaircafé: Maak je keuze uit het dagprogramma en ga mee op zoek naar de bouwstenen en het cement vanonze circulaire economie. Schrijf je in voor deze festivaldag die kadert binnen het Transitiefestival.
       2 jaar Michel - manifestatie 29 september 2016
       Immers: hogere facturen, minder sociale bescherming en langer, harder en soepeler werken voor minder koopkracht. Enkel de grote vermogens en bedrijven krijgen cadeaus. Een beleid dat we ook terugvinden bij de Vlaamse regering Bourgeois.

       We willen een ander, beter, rechtvaardig, eerlijk en evenwichtig beleid. Het kan anders! Daarom organiseren de vakbonden een manifestatie op 29 september.
       Lees meer
       ACV 160920 TTIP Nationale betoging 20 september
       Steeds meer mensen engageren zich in het verzet tegen TTIP en CETA. Deze ondemocratische trans-Atlantische handelsverdragen zijn vooral voordelig voor de aandeelhouders van multinationals en economische machten. Maar zeer nadelig voor landbouwers, consumenten, arbeiders, gepensioneerden, vrouwen, jongeren, KMO's, de middenklasse, gezondheid en duurzame ontwikkeling. De kans is groot dat de Europese overheden CETA zullen goedkeuren op 22 september 2016. Stap mee op met de nationale betoging op 20 september in de Europese wijk, vanaf 17u (in Brussel).
       Lees meer
       Alles bekijken