• ACV Prettige vakantie 2015
 • Te warm om te werken?

  Lees meer
  ACV Te warm om te werken
 • Sociale verkiezingen 2016

  Lees meer
  ACV Banner sociale verkiezingen 720
 • Doe mee!

  Lees meer
  Petitie Neen aan de indexsprong
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
JUN 26

8e Fotowandelzoektocht

Klik hier (pdf) voor info. De foto's en het invulformulier kan je hier downloaden (pdf)

Tijdelijk sluiting DC Merksem wegens wegenwerken.

De werken aan Bredabaan in Merksem zijn volop bezig en de situatie verandert van dag tot dag maar  hierdoor is  het ACV-dienstencentrum wel zo goed als onbereikbaar geworden!
Om toch een vlotte dienstverlening te blijven verzekeren kunnen leden terecht in onze andere dienstencentra (klik hier voor meer info) tijdens de openingsuren. Verder kan je ons bereiken via internet www.ACV-online.be, mijn e-dossier of telefonisch via het contactcentrum. Documenten kan u nog steeds deponeren in de verschillende ACV-brievenbussen.
Button e-dossier-werkloosheid

ACV Antwerpen telefoon en e-mail

Vragen over je werkloosheidsdossier, arbeidswetgeving of sociale zekerheid?
Blijf er niet mee zitten! Contacteer ons :

078 15 20 58

Klik hier voor de openingsuren van het contactcenter (pdf).De openingsuren van onze kantoren vind je op onze contactpagina. Zelf doen? Consulteer je E-dossier on-line. 

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...
Button contact met tekst en enveloppe

ACV Antwerpen Brievenbussen

Maak gebruik van de ACV-brievenbussen als je niet op een kantoor geraakt. Voor je wat op de bus doet, denk eraan:
 • de documenten volledig in te vullen
 • de documenten te ondertekenen
 • op elk document een groene klever aan te brengen
 
In deze lijst (pdf) vind je de ACV-brievenbussen terug. Ze worden meermaals per week gelicht. Geen groene klevers meer? Bestel ze online!

Nationale acties in beeld...Bekijk de fotoreportages en check onze facebookpagina voor nog meer foto's, video's....
  Vakantieregeling 2015

  Openingstijden dienstencentra juli-augustus 2015

  In bijgaande pdf vindt U de openingstijden van onze dienstencentra voor de vakantieperiode juli en augustus.
  Button syndicaal e-dossier

  ACV Dienstencentra in Antwerpen

  Er zijn ACV dienstencentra verspreid over het arrondissement. Klik op deze link voor de adressen of zoek via postnummer.

  Tijd voor een tax shift!

  België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...

  Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

  Meer nieuws
  Chris Serroyen hoofd ACV-studiedenst
  JUL 26

  Opiniestuk: Deze taxshift is een misser van formaat

  Dit is een taxshift, deels taxcut, op de kap van de werknemers en de gerechtigden op sociale uitkeringen. Enkel de allerlaagste lonen worden een beetje ontzien, met overigens nog onduidelijke modaliteiten. De modale werknemers, de gepensioneerden en de andere gerechtigden op sociale uitkeringen zijn dik de pineut. 
  ACV 142015-07-23 Tax-shift werd tax-misser
  JUL 23

  De tax-shift van regering Michel I werd tax-miss(er)

  Met een shift binnen de portemonnee van de gewone mensen ontziet Michel I voor de zoveelste maal de portefeuilles van vermogenden. Grote winnaars van deze tax-miss(er) zijn de werkgevers en vermogenden. Werkgevers krijgen nog maar eens lastenverlaging geserveerd, zonder enige voorwaarde van jobcreatie. Vermogenden ontsnappen opnieuw aan een proportionele en solidaire bijdrage. Deze coalitie mist een grote kans inzake rechtvaardige fiscaliteit. Deze liberale tax-shift is een grote sociale tax-miss(er).
   ACV 2015-07-22 Minister Muyters veegt goed werkend diversiteitsbeleid van tafel
   JUL 22

   Minister Muyters veegt goed werkend diversiteitsbeleid van tafel

   Het decreet ‘evenredige arbeidsdeelname’ (EAD) heeft ondanks 13 jaar focus op kansengroepen niet gewerkt, zo stelt Vlaams minister Muyters (N-VA). ‘We moeten inzetten op individuele competenties’, luidt zijn conclusie. Minister Muyters en de Vlaamse regering trekken met een vorige week goedgekeurde conceptnota radicaal een streep door het huidige EAD-beleid. Ze laten zich in geen enkel geval leiden door de resultaten van de wetenschappelijke evaluaties die zij zelf bestelden over dit beleid. De kansengroepen en de sector blijven verweesd achter door deze beslissing, terwijl het verder verbeteren van de arbeidsmarktpositie van kansengroepen nodig blijft.
    ACV 2015-07-16 Akkoord voor arbeidsgeneeskunde op maat
    JUL 16

    Akkoord voor arbeidsgeneeskunde op maat

    De  soap rond de herfinanciering van de arbeidsgeneeskunde, een discussie die al twee jaren aansleept,  heeft zijn ontknoping bereikt. Dat gebeurt met advies nr. 184bis van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk. Voortaan wordt voor arbeidsgeneeskunde en preventie voor elke werknemer in een onderneming, arbeider of bediende, eenzelfde bedrag betaald. 
     Griekenland
     JUL 7

     OPEN BRIEF aan de staatshoofden en regeringsleiders van de EU

     In een gezamenlijke open brief roepen de Europese vakbonden, waaronder het ACV, op tot constructief overleg met Griekenland. De brief is gericht aan de Europese politieke leiders. De vakbonden hopen op een sociaal rechtvaardig en economisch houdbaar akkoord.
     Meer nieuws

     Stakingsrecht: een mensenrecht

     Vakbondsrechten worden wereldwijd geschonden. 18 februari is de internationale actiedag ter verdediging van de vakbondsvrijheid en het stakingsrecht als fundamenteel mensenrecht. Als men het stakingsrecht aanvalt, valt men alle grondrechten aan. 

     ACV in actie

     Alles bekijken
     ACV 24 juni Actie Sociale Dumping
     Gelijk loon voor gelijk werk op dezelfde werkplek! ACV, ABVV en ACLVB eisen concrete initiatieven om de strijd tegen sociale dumping op te voeren 
     Iedereen naar Brussel! Afspraak op 24 juni om 11u op het Luxemburgplein.
     Lees meer
     ACV Dag van de schoonmaak - banner
     Op 19 juni organiseert ACV Voeding en Diensten voor het 8ste jaar op rij de Dag van de Schoonmaak. Heel wat bedrijven hebben hun voorbeeld gevolgd en voorzien op 19 juni een attentie voor het schoonmaakpersoneel. Aan stations en pleinen zullen militanten kaartjes en wafeltjes uitdelen. Dus voel je zeker niet geremd om die dag één van de meer dan 200.000 mensen die er iedere dag weer voor zorgen dat onze straten, huizen en gebouwen er netjes bij liggen eens extra te bedanken. Volg een en ander op facebook.
     Lees meer
     ACV 150615 Actie Op de bres voor onze pensioenen
     De wettelijke pensioenleeftijd wordt opgetrokken. De regering heeft het licht nu definitief op groen gezet. Wars van verkiezingsbeloften. Los van enig sociaal overleg, toch cruciaal voor een gedragen pensioenhervorming. Ook de leeftijden voor vervroegd pensioen worden opgetrokken. Van 65 naar 66 jaar in 2025. En 67 jaar vanaf 2030. Het ACV kan hiermee niet akkoord gaan. Daarom organiseert de vakbond op 15 juni een grote pleinmanifestatie in Brussel. Be there. Het gaat immers ieder van ons aan! Bekijk de fotoreportage.
     Lees meer
     Tax justice day miniatuur
     Op 28 mei organiseren de vakbonden, onder de vleugels van het Financieel Actie Netwerk (FAN), al voor de vijfde keer de Tax Justice Day. We vragen op die dag aandacht voor een rechtvaardige spreiding van de belastingdruk. Meer dan ooit staat het idee van de 'tax shift' op de politieke agenda. Maar de voorstellen van de verschillende partijen zijn niet rechtvaardig. Daarom blijven we druk uitoefenen voor een eerlijke tax shift. Op 28 mei delen actievoerders daarom pamfletten uit in de verschillende stations. Om 11 uur is er ook nog een actiemoment aan de Financietoren in Brussel.
     Lees meer
     5 miljard mensen hebben onvoldoende toegang tot sociale bescherming. Ziek worden en je behandeling niet kunnen betalen. Je job of oogst verliezen en geen inkomen hebben. Heel je leven werken en geen pensioen krijgen. Voor ¾ van de wereld is dit geen fictie! Bij de minste tegenslag komen zij in de problemen. Sociale bescherming garandeert iedereen een menswaardig leven. Wij supporteren voor sociale bescherming voor iedereen. Doe mee en plak de pleister!
     Lees meer
     Alles bekijken