• Zeg nu zelf

  Lees meer
  ACV Banner algemeen congres
 • Doe mee!

  Lees meer
  Petitie Neen aan de indexsprong
 • Dienstverlening op jouw maat

  Het ACV bij jou in de buurt: de dienstencentra. Of lekker vanuit je luie stoel: e-services.

  Lees meer
  Jonge vrouw-720-220
 • ACV-folders en brochures

  Lees meer
  Brochures ACV
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
Button e-dossier-werkloosheid

ACV Antwerpen telefoon en e-mail

Vragen over je werkloosheidsdossier, arbeidswetgeving of sociale zekerheid?
Blijf er niet mee zitten! Contacteer ons :

078 15 20 58

Klik hier voor de openingsuren van het contactcenter (pdf).De openingsuren van onze kantoren vind je op onze contactpagina. Zelf doen? Consulteer je E-dossier on-line. 

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...
Button contact met tekst en enveloppe

ACV Antwerpen Brievenbussen

Maak gebruik van de ACV-brievenbussen als je niet op een kantoor geraakt. Voor je wat op de bus doet, denk eraan:
 • de documenten volledig in te vullen
 • de documenten te ondertekenen
 • op elk document een groene klever aan te brengen
 
In deze lijst (pdf) vind je de ACV-brievenbussen terug. Ze worden meermaals per week gelicht. Geen groene klevers meer? Bestel ze online!

Nationale acties in beeld...Bekijk de fotoreportages en check onze facebookpagina voor nog meer foto's, video's....
  afbeelding sluitingsdagen mei

  Sluitingsdagen in mei

  Opgelet! De ACV-dienstencentra zijn in mei een aantal dagen gesloten. Het volledige overzichtje van de sluitingsmomenten vind je hier.(pdf)
  Op vrijdag 22 mei zijn we gesloten wegens onze jaarlijkse personeelsdag (pdf).
  Button syndicaal e-dossier

  ACV Dienstencentra in Antwerpen

  Er zijn ACV dienstencentra verspreid over het arrondissement. Klik op deze link voor de adressen of zoek via postnummer.

  Tijd voor een tax shift!

  België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...

  Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

  Meer nieuws
  ACV-congres stemmen
  APR 24

  Actualiteitsresoluties ACV-congres: "Zich verzetten tegen elke vorm van onrechtvaardigheid"

  In de actualiteitsresoluties spreekt het ACV zich uit over tal van hete hangijzers en de manier waarop het die wil aanpakken. Het Congres blijft de fundamentele onrechtvaardigheden aanklagen in het beleid van de diverse regeringen, dat gericht is op een verarming van werknemers en gerechtigden op sociale uitkeringen en een verrijking van vermogenden. 
  Marie-Hélène Ska
  APR 24

  Activiteitsresoluties ACV-congres: "Sociale en fiscale onrechtvaardigheid wegwerken"

  'Strijd tegen het strenge bezuinigingsbeleid, op de bres voor werk en fiscaliteit', zo zou de titel kunnen luiden van de roadmap die het ACV voor de volgende vier jaar heeft vastgelegd door de activiteitsresoluties goed te keuren. Minder investeringen en steeds grotere besparingen leiden tot meer onzekerheid en armoede en vergroten de economische en financiële macht ten koste van de burgers, de werknemers en de staat. Het is een vicieuze cirkel die de werknemer slechts een hongermaal laat in plaats van een feestmaal als we dit zomaar zouden hebben laten begaan", stelt Marie-Hélène Ska algemeen secretaris van het ACV. Het ACV zal blijven opkomen voor een globale belastinghervorming. Die moet de lasten verschuiven van inkomens uit arbeid naar inkomens uit vermogen en de lasten beter spreiden naar draagkracht.  
  2015-04-24 Schone Kleren fietstruitje Minister Peeters
  APR 24

  Minister Kris Peeters krijgt ‘schone’ fietstrui cadeau

  Ook in België bindende maatregelen nodig om de arbeidsomstandigheden in de kledingsector te verbeteren. Wereldsolidariteit en de andere organisaties van de Schone Kleren Campagne overhandigden twee jaar na de instorting van het Rana Plaza complex in Bangladesh, een fietstenue geproduceerd in goede arbeidsomstandigheden aan minister van Economie, Consumentenzaken en fervent fietser Kris Peeters. Hij kreeg ook een videoboodschap van een Aziatische kledingarbeidster. Hiermee vroegen ze de minister om een beleid te ontwikkelen zodat ook Belgische kledingbedrijven hun kledij in betere arbeidsomstandigheden laten produceren. 
  ACV-congres: Openingsspeech Marc Leemans
  900 deelnemers luisterden naar de openingsspeech van ACV-voorzitter Marc Leemans: "Via de IAO (Internationale Arbeidsorganisatie) zetten de werkgevers de aanval in op het stakingsrecht; op Europees niveau is er de aftakeling van centrale, solidaire akkoorden onder sociale partners. De Europese sociale dialoog ligt op apegapen. De Europese Commissie investeert er niet langer in. Erger, met de zogenaamde Refit-agenda voor 'better regulation' wil men nieuwe regels via sociaal overleg ongedaan maken. Waarbij zelfs wordt geweigerd Europese sectorale akkoorden over veiligheid en gezondheid te bekrachtigen"...
  Lees meer
  ACV 2015-04-20 Geen banenpact zonder sociaal overleg
  Vandaag kondigt minister Muyters aan dat hij zelf een voorstel van banenpact zal doen aan de Vlaamse Regering. Hiermee dreigt een voorspelbaar scenario zich geheel zoals verwacht te voltrekken: de minister beslist. Eensgezind roepen de vakbonden iedereen op om het overleg alle kansen te geven en zo te komen tot een banenpact dat door alle partijen gedragen wordt.
  Lees meer
  Meer nieuws

  Stakingsrecht: een mensenrecht

  Vakbondsrechten worden wereldwijd geschonden. 18 februari is de internationale actiedag ter verdediging van de vakbondsvrijheid en het stakingsrecht als fundamenteel mensenrecht. Als men het stakingsrecht aanvalt, valt men alle grondrechten aan. 

  ACV in actie

  Alles bekijken
  Week van de solidariteit 4-10 mei 2015
  Van solidariteit word je beter. Dit jaar wordt van 4 tot en met 10 mei een week van de solidariteit gehouden. Vooral ACV-Zuid-West-Vlaanderen roert zich. Het muziekcentrum Track* in Kortrijk is de uitvalsbasis voor een brede waaier aan inhoudelijke en ervaringsactiviteiten rond solidariteit. Maak er een uitje van naar Kortrijk!
  Lees meer
  Wereldsolidariteit Sociale bescherming on tour in 2015
  Meer dan 5 miljard mensen zijn niet beschermd tegen risico’s als ziekte, werkloosheid of arbeidsongevallen en komen in levensgrote problemen bij de minste tegenslag. Wat betekent dit concreet in het leven van die mensen? En wat gebeurt er in Afrika, Azië en Latijns-Amerika om dit aan te pakken? Dit kom je te weten op de tour 'sociale bescherming' begin mei. Een initiatief van ACV, CM en Wereldsolidariteit.
  Lees meer
  Miniatuur Hart boven hard - 29 maart 2015
  Op zondag 29 maart trok een feestelijke stoet van 20.000 sympathisanten door de Brusselse straten. Ondanks regen en kou. Ook het ACV stapte enthousiast mee op. Met de Grote Parade verzetten we ons samen met andere burgers en organisaties tegen de besparingen van de Vlaamse en de Belgische regering. De aanpak van de regeringen getuigt van een al te economische kijk op onze samenleving. Er is geen alternatief? Er is wél een alternatief! Bekijk de fotoreportages op de facebookpagina van Hart boven Hard.
  Lees meer
  MRT 9

  Doe mee!


  Ondanks alle adviezen van experts en ondanks de acties van het Gemeenschappelijk Vakbondsfront besliste de regering een indexsprong. Maak duidelijk dat de vakbonden ook in uw naam dit NEEN-signaal verkondigen. Onderteken de petitie.
  Lees meer

  "De strijd is nog niet gestreden". Dat was de centrale boodschap op de militantenmeeting van 11 maart. Het gemeenschappelijk vakbondsfront protesteerde tegen het asociale beleid van de regering Michel. Onder meer tegen de indexsprong en voor een rechtvaardige fiscaliteit. Nieuwe acties zijn in de maak. Volgende week is er een meeting van de vakbonden die de openbare diensten vertegenwoordigen, 29 maart steunen de vakbonden de parade van Hart boven Hard. De week voor Pasen zullen provinciale acties op touw worden gezet.
  Bekijk de video- en fotoreportage én vergeet niet om de petitie te ondertekenen.
  Lees meer
  Alles bekijken