• Opnieuw aan het werk na langdurige ziekte

  Terug in het zadel-opnieuw aan het werk 720
 • Korting 475 uren voor sociale zekerheid

  Lees meer
  ACV Enter 475 dagen teller
 • Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Tool: bereken wat je onderneming wint

  Lees meer
  ACV tool: bereken wat je onderneming wint
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
DEC 15

ACV Haven verhuist


Dienstverlening werkloosheid
ACV Haven verhuist !!!
 
Vanaf maandag 16 januari 2017 verhuist onze ‘Dienst Haven’ (dienstverlening exclusief voor havenarbeiders) naar volgend adres:
 
OKT 18

Loopbaandienstverlening

Wij helpen jou bij keuzes tijdens je loopbaan. Heb je ook last van werkdruk, filestress, een moeilijke combinatie van werk en privé? Dan staan onze loopbaandienstverleners voor je klaar. Maak een afspraak op het nummer 078.15.20.58.
Klik Loopbaandienstverlening voor meer info

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

2017-02-22 Eerste lessen uit proefprojecten duaal leren
FEB 22

Eerste lessen uit proefprojecten duaal leren

ACV Jongeren gelooft sterk in het duaal leren. Daarom gingen we in gesprek met 50 leerlingen en hun trajectbegeleiders in de proefprojecten. Uit deze gesprekken kwamen een aantal verbeterpunten naar voor. ACV-Jongeren vraagt aan minister Crevits om hierover het gesprek aan te gaan. Om zo het duaal leren nog te verbeteren. Check de video.
2017-02-16 Re-integratie langdurig zieken wordt compleet negatief verhaal door sancties van minister De Block
FEB 16

Re-integratie langdurig zieken wordt compleet negatief verhaal door sancties van minister De Block

De positieve aanpak van re-integratie dreigt met dit voorstel van minister De Block een negatief verhaal van sancties te worden. Wat voor alle betrokkenen, op alle niveaus, een uitnodigend project moest zijn om kwetsbare mensen nieuwe kansen te geven en engagement vraagt van alle betrokkenen (vakbonden, mutualiteiten, preventiediensten, werkgevers en werkgeversorganisaties) wordt nu een eerder bedreigende aanpak.  
2017-02-10 Marc Leemans ondertekent jaarverslag nationale bank niet
FEB 10

Marc Leemans ondertekent jaarverslag Nationale Bank niet

"In het jaarverslag ligt de focus op het saneringsbeleid van de uitgaven, terwijl de begroting vooral één groot lek inzake fiscale ontvangsten blijkt”, zegt Leemans. 
170203 Stress en burn-out
FEB 3

Cursussen, infoavonden... rond stress en burn-out

1 op 10 Vlaamse werknemers kan momenteel niet werken door een burn-out. Vooral jonge mensen tussen 25 en 40 zijn vaak het slachtoffer. Hoog tijd voor een radicale verandering. Wil je graag een andere richting inslaan of heb je nog nood aan verduidelijking? Het ACV organiseert de komende maanden heel wat rond stress en burn-out. Bekijk snel de agenda  om een datum en initiatief te vinden dat bij jou past.
ACV 2017-01-31 Algemene Raad ACV keurt ontwerp IPA goed
JAN 31

Algemene Raad ACV keurt ontwerp IPA goed

De Algemene Raad van het ACV keurt met 88% het ontwerp van interprofessioneel akkoord voor 2017-2018 goed.“Met dit akkoord geven we opnieuw perspectief aan heel veel mensen.", zegt voorzitter Marc Leemans.

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

Nationale acties in beeld...Bekijk de fotoreportages en check onze facebookpagina voor nog meer foto's, video's....
  Logo Provincie Antwerpen
  FEB 21

  ACV Dienstencentra in Provincie Antwerpen  Er zijn ACV dienstencentra verspreid over de ganse Provincie. Als lid van ACV kan je in al deze kantoren terecht met al uw vragen over werk en inkomen.


   
  Button e-dossier-werkloosheid
  FEB 21

  ACV Provincie Antwerpen Contactcenters


   
  Vragen over je werkloosheidsdossier, arbeidswetgeving of sociale zekerheid?
  Blijf er niet mee zitten! Contacteer ons tijdens de openingsuren

  Regio Antwerpen: Telefoon: 078/15 20 58
  Regio Kempen: Telefoon: 078/15 16 16
  Regio Mechelen-Rupel: Telefoon: 015/45 46 47
   

   
   
   
   
  openingsurendecemberhp
  FEB 21

  ACV Provincie Antwerpen Brievenbussen

   
  ACV-brievenbussen
  Snel documenten bezorgen aan ACV Provincie Antwerpen? Maak gebruik van de ACV brievenbussen. Je vindt ze overal in de provincie terug.
  Ze worden meermaals per week gelicht. Geen groene klevers meer?
   Bestel ze  online!
   
   

  Tijd voor een tax shift!

  België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...

  ACV in actie

  Alles bekijken
  ACV 160520 Petitie-actie PWA wordt wijkwerking
  DEC 9

  Overhandiging petitie: Van PWA naar een succesvolle Wijkwerking

  De regering hervormt het PWA-systeem tot Wijkwerken. De vakbonden willen gaan voor een duurzame en kwaliteitsvolle Wijkwerking. Daarom moeten we het voorstel dat op tafel ligt verbeteren. Teken de online petitie. Op 9 december wordt deze petitie overhandigd aan minister Muyters.
  16-11-28 Actie pensioenen
  NOV 28

  Afbouw gelijkgestelde periodes? Nog minder pensioen!

  De regering lanceert een nieuwe besparingsmaatregel. Ditmaal in de pensioenen. Door de gelijkgestelde periodes af te bouwen ontvangen werknemers nog minder pensioen. En onze wettelijke pensioenen zijn al bij de laagste van Europa. Voer mee actie op 28 november om 11u op het plein aan het Egmontpaleis in Brussel. Download het pamflet.
  ACV 161028 Transitiefestivaldag logo
  OKT 28

  28 oktober: Transitiefestivaldag

  Van duurzaam beleggen tot agro-ecologie, van circulair productontwerp tot politiek repaircafé: Maak je keuze uit het dagprogramma en ga mee op zoek naar de bouwstenen en het cement vanonze circulaire economie. Schrijf je in voor deze festivaldag die kadert binnen het Transitiefestival.
   2 jaar Michel - manifestatie 29 september 2016
   Immers: hogere facturen, minder sociale bescherming en langer, harder en soepeler werken voor minder koopkracht. Enkel de grote vermogens en bedrijven krijgen cadeaus. Een beleid dat we ook terugvinden bij de Vlaamse regering Bourgeois.

   We willen een ander, beter, rechtvaardig, eerlijk en evenwichtig beleid. Het kan anders! Daarom organiseren de vakbonden een manifestatie op 29 september.
   Lees meer
   ACV 160920 TTIP Nationale betoging 20 september
   Steeds meer mensen engageren zich in het verzet tegen TTIP en CETA. Deze ondemocratische trans-Atlantische handelsverdragen zijn vooral voordelig voor de aandeelhouders van multinationals en economische machten. Maar zeer nadelig voor landbouwers, consumenten, arbeiders, gepensioneerden, vrouwen, jongeren, KMO's, de middenklasse, gezondheid en duurzame ontwikkeling. De kans is groot dat de Europese overheden CETA zullen goedkeuren op 22 september 2016. Stap mee op met de nationale betoging op 20 september in de Europese wijk, vanaf 17u (in Brussel).
   Lees meer
   Alles bekijken