• Gebruik de berekeningstool

  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Bezoek de site

  Lees meer
  ACV SV 2016 Sta jij als 1 man voor je collega's
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
Manif 7-10-15 Banner- datum

Nationale betoging woensdag 7 oktober 2015 Brussel

Button e-dossier-werkloosheid

ACV Antwerpen telefoon en e-mail

Vragen over je werkloosheidsdossier, arbeidswetgeving of sociale zekerheid?
Blijf er niet mee zitten! Contacteer ons :

078 15 20 58

Klik hier voor de openingsuren van het contactcenter (pdf).De openingsuren van onze kantoren vind je op onze contactpagina. Zelf doen? Consulteer je E-dossier on-line. 

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

Tijdelijk sluiting DC Merksem wegens wegenwerken.

De werken aan Bredabaan in Merksem zijn volop bezig en de situatie verandert van dag tot dag maar  hierdoor is  het ACV-dienstencentrum wel zo goed als onbereikbaar geworden!
Om toch een vlotte dienstverlening te blijven verzekeren kunnen leden terecht in onze andere dienstencentra (klik hier voor meer info) tijdens de openingsuren. Verder kan je ons bereiken via internet www.ACV-online.be, mijn e-dossier of telefonisch via het contactcentrum. Documenten kan u nog steeds deponeren in de verschillende ACV-brievenbussen.

Nationale acties in beeld...Bekijk de fotoreportages en check onze facebookpagina voor nog meer foto's, video's....

  Sluiting ACV-diensten op 7 oktober wegens nationale vakbondsbetoging

  Button syndicaal e-dossier

  ACV Dienstencentra in Antwerpen

  Er zijn ACV dienstencentra verspreid over het arrondissement. Klik op deze link voor de adressen of zoek via postnummer.
  Button contact met tekst en enveloppe

  ACV Antwerpen Brievenbussen

  Maak gebruik van de ACV-brievenbussen als je niet op een kantoor geraakt. Voor je wat op de bus doet, denk eraan:
  • de documenten volledig in te vullen
  • de documenten te ondertekenen
  • op elk document een groene klever aan te brengen
   
  In deze lijst (pdf) vind je de ACV-brievenbussen terug. Ze worden meermaals per week gelicht. Geen groene klevers meer? Bestel ze online!

  Tijd voor een tax shift!

  België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...

  Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

  Meer nieuws
  ACV-Persbericht
  De Hoge Raad voor de Werkgelegenheid stelde vandaag zijn jaarrapport voor, met daarin concrete voorstellen voor flexibilisering van de arbeidstijd, in functie van de “wensen van ondernemingen en werknemers”.  Duidelijk in die volgorde. Dit rapport bevat zuur en zoet. ACV licht toe.
   Lees meer
   ACV-Pieter en Eva
   De vele besparingen liggen zwaar op de maag van de mensen (jongeren, gezinnen, werknemers, gepensioneerden, uitkeringsgerechtigden…). Het jaarlijks inkomensverlies loopt al snel op van een paar honderd euro tot ruim 1000 euro. ACV maakte een betrouwbare berekeningstool die op basis van de Vlaamse en federale regeringsmaatregelen - positieve en negatieve - de kost per jaar berekent op basis van jouw profiel (man, vrouw, gezinssituatie, kinderen, werk, uitkering enz.). 
   Lees meer
   EVV-congres ACV-delegatie
   SEP 29

   Het EVV-congres: de gemeenschappelijke strijd van de Europese werknemers

   Het 13e congres van het EVV vindt dit jaar plaats in Parijs. Het ACV is van de partij met een flinke delegatie. 
   • Volg de verslaggeving in woord en beeld via acv-online.be. 
   • Lees het ACV-verslag van de eerste dag
   • Lees het interview met Christos Triantafillou van de Griekse vakbond CGT.
   Manif 7-10-15 ACV-pamflet Jongeren in verzet
   SEP 29

   7 oktober nationale manifestatie: jongeren in verzet

   1 jaar Michel en Bourgeois: niets te vieren. Verhoging inschrijvingsgeld hogeschool, hervorming kinderbijslag, duurder openbaar vervoer, beperking recht op inschakelingsuitkering, kortingsbeleid werkgevers en bovenal: géén jobgaranties. Spreek af met vrienden en zak gezellig mee af naar Brussel op 7 oktober. Er wordt vervoer ingelegd vanuit de ACV-Verbonden.
   ACV-Persbericht
   28 september was er de tweede septemberverklaring van minister-president Bourgeois. Het ACV blijft met die septemberverklaring zwaar op zijn honger zitten. “De minister-president haalt veel mooie woorden boven, maar mist zijn kans om het beleid bij te sturen in sociale richting” stelt nationaal secretaris Ann Vermorgen vast. 
    Lees meer
    Meer nieuws

    Stakingsrecht: een mensenrecht

    Vakbondsrechten worden wereldwijd geschonden. 18 februari is de internationale actiedag ter verdediging van de vakbondsvrijheid en het stakingsrecht als fundamenteel mensenrecht. Als men het stakingsrecht aanvalt, valt men alle grondrechten aan. 

    ACV in actie

    Alles bekijken
    Manif 7-10-15 Banner- datum
    De drie grote vakbonden ACV, ABVV en ACLVB laten de eerste verjaardag van de regering Michel I niet onopgemerkt passeren. Om het ongenoegen met het gevoerde beleid te uiten, komen we op straat op woensdag 7 oktober in Brussel. Want de vele besparingen liggen zwaar op onze maag. En... er zijn alternatieven!
    Lees meer
    Fiesta Social 2015 banner 3 oktober 2015
    Op zaterdag 3 oktober neemt presentator Bert Kruismans je mee op een inspirerende avond over de campagne Sociale Bescherming Voor Iedereen. Expert Roberto Bissio legt je uit wat sociale bescherming wereldwijd betekent. Daarna is het feest met met knaloptredens van Chicos Y Mendez en niemand minder dan Starflam.  
    Lees meer
    ACV 24 juni Actie Sociale Dumping
    Gelijk loon voor gelijk werk op dezelfde werkplek! ACV, ABVV en ACLVB eisen concrete initiatieven om de strijd tegen sociale dumping op te voeren 
    Iedereen naar Brussel! Afspraak op 24 juni om 11u op het Luxemburgplein.
    Lees meer
    ACV Dag van de schoonmaak - banner
    Op 19 juni organiseert ACV Voeding en Diensten voor het 8ste jaar op rij de Dag van de Schoonmaak. Heel wat bedrijven hebben hun voorbeeld gevolgd en voorzien op 19 juni een attentie voor het schoonmaakpersoneel. Aan stations en pleinen zullen militanten kaartjes en wafeltjes uitdelen. Dus voel je zeker niet geremd om die dag één van de meer dan 200.000 mensen die er iedere dag weer voor zorgen dat onze straten, huizen en gebouwen er netjes bij liggen eens extra te bedanken. Volg een en ander op facebook.
    Lees meer
    ACV 150615 Actie Op de bres voor onze pensioenen
    De wettelijke pensioenleeftijd wordt opgetrokken. De regering heeft het licht nu definitief op groen gezet. Wars van verkiezingsbeloften. Los van enig sociaal overleg, toch cruciaal voor een gedragen pensioenhervorming. Ook de leeftijden voor vervroegd pensioen worden opgetrokken. Van 65 naar 66 jaar in 2025. En 67 jaar vanaf 2030. Het ACV kan hiermee niet akkoord gaan. Daarom organiseert de vakbond op 15 juni een grote pleinmanifestatie in Brussel. Be there. Het gaat immers ieder van ons aan! Bekijk de fotoreportage.
    Lees meer
    Alles bekijken