• ACV Prettige vakantie 2015
 • Te warm om te werken?

  Lees meer
  ACV Te warm om te werken
 • Sociale verkiezingen 2016

  Lees meer
  ACV Banner sociale verkiezingen 720
 • Doe mee!

  Lees meer
  Petitie Neen aan de indexsprong
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
JUN 26

8e Fotowandelzoektocht

Klik hier (pdf) voor info. De foto's en het invulformulier kan je hier downloaden (pdf)

Tijdelijk sluiting DC Merksem wegens wegenwerken.

De werken aan Bredabaan in Merksem zijn volop bezig en de situatie verandert van dag tot dag maar  hierdoor is  het ACV-dienstencentrum wel zo goed als onbereikbaar geworden!
Om toch een vlotte dienstverlening te blijven verzekeren kunnen leden terecht in onze andere dienstencentra (klik hier voor meer info) tijdens de openingsuren. Verder kan je ons bereiken via internet www.ACV-online.be, mijn e-dossier of telefonisch via het contactcentrum. Documenten kan u nog steeds deponeren in de verschillende ACV-brievenbussen.
Button e-dossier-werkloosheid

ACV Antwerpen telefoon en e-mail

Vragen over je werkloosheidsdossier, arbeidswetgeving of sociale zekerheid?
Blijf er niet mee zitten! Contacteer ons :

078 15 20 58

Klik hier voor de openingsuren van het contactcenter (pdf).De openingsuren van onze kantoren vind je op onze contactpagina. Zelf doen? Consulteer je E-dossier on-line. 

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...
Button contact met tekst en enveloppe

ACV Antwerpen Brievenbussen

Maak gebruik van de ACV-brievenbussen als je niet op een kantoor geraakt. Voor je wat op de bus doet, denk eraan:
 • de documenten volledig in te vullen
 • de documenten te ondertekenen
 • op elk document een groene klever aan te brengen
 
In deze lijst (pdf) vind je de ACV-brievenbussen terug. Ze worden meermaals per week gelicht. Geen groene klevers meer? Bestel ze online!

Nationale acties in beeld...Bekijk de fotoreportages en check onze facebookpagina voor nog meer foto's, video's....
  Vakantieregeling 2015

  Openingstijden dienstencentra juli-augustus 2015

  In bijgaande pdf vindt U de openingstijden van onze dienstencentra voor de vakantieperiode juli en augustus.
  Button syndicaal e-dossier

  ACV Dienstencentra in Antwerpen

  Er zijn ACV dienstencentra verspreid over het arrondissement. Klik op deze link voor de adressen of zoek via postnummer.

  Tijd voor een tax shift!

  België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...

  Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

  Meer nieuws
  2015-07-03 Voer mee actie tegen kinderarbeid in India
  JUL 3

  Teken de petitie: steun de slachtoffers van de Kentex-fabriek op de Filipijnen

  De National Domestic Workers Movement (NDWM) uit India voert momenteel actie tegen kinderarbeid, samen met andere kinderrechtenorganisaties in het land. De huidige Indiase regering wil de Wet op kinderarbeid uit 1986 wijzigen zodat kinderen onder 14 jaar mogen werken in hun vrije tijd (na school, in vakanties). Deze wetswijziging druist in tegen internationale conventies rond kinderarbeid en is nefast voor de ontwikkeling van kinderen. 
  Marc Leemans président de la CSC
  JUL 2

  De fiscale onrechtvaardigheid van de regering

  "Deze regering geeft geen moer om fiscale fraudebestrijding", aldus onderzoeksrechter Michel Claise vorige zaterdag in De Standaard. Hij had het breder kunnen formuleren. Deze regering slaagt er niet in enige geloofwaardigheid op te bouwen als het gaat om fiscale rechtvaardigheid. De taxshiftsoap lijkt dat alleen maar te bevestigen. 
  Temperatuur-te warm om te werken
  JUN 29

  Te warm om te werken?

  Mag je thuisblijven van je werk als een hittegolf het land overspoelt? Nee, maar je werkgever moet wel voorzorgen nemen. Werkgevers moeten zich voorbereiden op warmte en niet wachten tot de eerste hittegolf het land bereikt Hopelijk is jouw werkgever klaar voor de komende hittegolf... 
  TTIP
  JUN 26

  TTIP: Middenveld vraagt onmiddellijke opschorting onderhandelingen

  Mensenrechtenorganisaties hebben zich aangesloten bij de brede Belgische coalitie van vakbonden, ziekenfondsen, consumentenorganisaties, koepels voor milieu- en ontwikkelingssamenwerking om de opschorting van de TTIP-onderhandelingen te vragen en nieuwe onderhandelingen enkel op te starten met voorwaarde van een totaal ander mandaat. Samen pleiten ze voor de onmiddellijke opschorting van de huidige onderhandelingen, vooral om de fundamentele rechten en vrijheden in trans-Atlantische context te vrijwaren. Laat van je horen en voer online mee actie.
  2015-06-24-Actiedag sociale dumping
  Met de meeting ondersteunen de vakbonden hun campagne-eisen tegen sociale dumping. Misbruik van de detacheringsregels waarbij werknemers uitgestuurd worden naar andere landen om er te werken aan hongerlonen en zonder sociale bescherming, leidt tot dumping of concurrentievervalsing.  Door sociale dumping verliezen niet alleen duizenden werknemers hun job, de arbeids- en loonvoorwaarden die eruit voortvloeien zijn onaanvaardbaar. Deze ‘moderne slavernij’ moet stoppen. Sociale dumping is onmenselijk voor de uitgebuite werknemers. Ook zij hebben recht op een deftig loon. Bekijk ook de fotoreportage.
   Lees meer
   Meer nieuws

   Stakingsrecht: een mensenrecht

   Vakbondsrechten worden wereldwijd geschonden. 18 februari is de internationale actiedag ter verdediging van de vakbondsvrijheid en het stakingsrecht als fundamenteel mensenrecht. Als men het stakingsrecht aanvalt, valt men alle grondrechten aan. 

   ACV in actie

   Alles bekijken
   ACV 24 juni Actie Sociale Dumping
   Gelijk loon voor gelijk werk op dezelfde werkplek! ACV, ABVV en ACLVB eisen concrete initiatieven om de strijd tegen sociale dumping op te voeren 
   Iedereen naar Brussel! Afspraak op 24 juni om 11u op het Luxemburgplein.
   Lees meer
   ACV Dag van de schoonmaak - banner
   Op 19 juni organiseert ACV Voeding en Diensten voor het 8ste jaar op rij de Dag van de Schoonmaak. Heel wat bedrijven hebben hun voorbeeld gevolgd en voorzien op 19 juni een attentie voor het schoonmaakpersoneel. Aan stations en pleinen zullen militanten kaartjes en wafeltjes uitdelen. Dus voel je zeker niet geremd om die dag één van de meer dan 200.000 mensen die er iedere dag weer voor zorgen dat onze straten, huizen en gebouwen er netjes bij liggen eens extra te bedanken. Volg een en ander op facebook.
   Lees meer
   ACV 150615 Actie Op de bres voor onze pensioenen
   De wettelijke pensioenleeftijd wordt opgetrokken. De regering heeft het licht nu definitief op groen gezet. Wars van verkiezingsbeloften. Los van enig sociaal overleg, toch cruciaal voor een gedragen pensioenhervorming. Ook de leeftijden voor vervroegd pensioen worden opgetrokken. Van 65 naar 66 jaar in 2025. En 67 jaar vanaf 2030. Het ACV kan hiermee niet akkoord gaan. Daarom organiseert de vakbond op 15 juni een grote pleinmanifestatie in Brussel. Be there. Het gaat immers ieder van ons aan! Bekijk de fotoreportage.
   Lees meer
   Tax justice day miniatuur
   Op 28 mei organiseren de vakbonden, onder de vleugels van het Financieel Actie Netwerk (FAN), al voor de vijfde keer de Tax Justice Day. We vragen op die dag aandacht voor een rechtvaardige spreiding van de belastingdruk. Meer dan ooit staat het idee van de 'tax shift' op de politieke agenda. Maar de voorstellen van de verschillende partijen zijn niet rechtvaardig. Daarom blijven we druk uitoefenen voor een eerlijke tax shift. Op 28 mei delen actievoerders daarom pamfletten uit in de verschillende stations. Om 11 uur is er ook nog een actiemoment aan de Financietoren in Brussel.
   Lees meer
   5 miljard mensen hebben onvoldoende toegang tot sociale bescherming. Ziek worden en je behandeling niet kunnen betalen. Je job of oogst verliezen en geen inkomen hebben. Heel je leven werken en geen pensioen krijgen. Voor ¾ van de wereld is dit geen fictie! Bij de minste tegenslag komen zij in de problemen. Sociale bescherming garandeert iedereen een menswaardig leven. Wij supporteren voor sociale bescherming voor iedereen. Doe mee en plak de pleister!
   Lees meer
   Alles bekijken