• 28 april: Werelddag voor veilig en gezond werk

  ACV 28 april Werelddag voor veilig en gezond werk 720
 • Sociale verkiezingen

  Lees meer
  ACV Sociale verkiezingen 2016
 • Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

  Lees meer
  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
APR 22

Getuigenvorming sociale verkiezingen 2016 - met inschrijvingsformulier

Ben je getuige voor de sociale verkiezingen in uw bedrijf?
Wil je een up-date of is het de eerste keer? Schrijf je dan voor 16 april in voor onze getuigenvorming door hier te klikken.
Ogelet: voor de bijeenkomst op 3 mei '16 in Turnhout kan je niet meer inschrijven. Deze cursus is volzet.
Wat kan je verwachten:
 • we overlopen samen het praktisch verloop van de sociale verkiezingen
 • we staan stil bij de samenstelling van de kiescolleges en de stembureaus
 • we nemen samen de taak van de getuige door tijdens en na de kiesverrichtingen
 • hoe verloopt de telling en het toekennen van de mandaten
 • opmaak van het proces-verbal en de statistische steekkaart
uitroepteken sluiting dc
DEC 10

Definitieve sluiting DC Schoten vanaf 14/12/2015

Vanaf 14 december 2015 wordt Dienstencentrum Schoten definitief gesloten. Lees hier meer.
Button e-dossier-werkloosheid

ACV Antwerpen telefoon en e-mail

Vragen over je werkloosheidsdossier, arbeidswetgeving of sociale zekerheid?
Blijf er niet mee zitten! Contacteer ons :

078 15 20 58

Klik hier voor de openingsuren van het contactcenter (pdf).De openingsuren van onze kantoren vind je op onze contactpagina. Zelf doen? Consulteer je E-dossier on-line. 

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
ACV-Persbericht
Het Nationaal Bestuur van het ACV verklaart zich solidair met de werknemers van het spoor. Een draconische inkrimping van de overheidsdotatie voor de NMBS kan onmogelijk leiden tot beter openbaar vervoer. Het zal leiden tot veel minder dienstverlening aan de treinreiziger. Dit voorstellen als een moderniseringsplan is absurd. Besparingen en herstructureringen kunnen slechts mits ze tot stand komen in volle respect voor het sociale overleg en voor de arbeidsvoorwaarden van de betrokken werknemers. Het ACV roept de regering op om deze afbraakpolitiek te stoppen. 
  Lees meer
  ACV-Persbericht
   Het ACV wil bij de sociale verkiezingen stemrecht voor uitzendkrachten die langer dan drie maand bij een gebruiker aan het werk zijn. Bij nagenoeg alle politici werd het ACV-voorstel zeer positief onthaald. Maar uiteindelijk begroef MR en in de nasleep Open VLD alsnog het voorstel. Dat dit ACV-voorstel het niet haalde is onbegrijpelijk. Het is niet rechtvaardig om uitzendkrachten als onmondige tweederangs werknemers te beschouwen die niets mogen te zeggen hebben over hun loon en arbeidsvoorwaarden die bepaald worden door de gebruikende onderneming. Te meer omdat werknemers die in een onderneming drie maanden werken met een contract van bepaalde duur wél stemrecht hebben. 
   Lees meer
   ACV-Persbericht
   In 2016 is de loonkloof tussen België en zijn buurlanden weggewerkt. België zal zelfs een loonvoorsprong hebben ten opzichte van zijn belangrijkste handelspartners. Tegen eind 2016 voorspelt de CRB een positieve loonkloof van 0.3% voor België. Deze cijfers sterken het ACV in zijn overtuiging dat een indexsprong nutteloos was. Het ACV wil nu ook opnieuw een debat op gang brengen over alle componenten van de concurrentiepositie. Deze is immers van veel meer afhankelijk dan enkel de loonontwikkeling.
    Lees meer
    ACV-Persbericht
    Het Franse voorzitterschap heeft een huzarenstuk gerealiseerd. Maar voor het klimaat zal het niet genoeg zijn. De transitie naar een koolstofarme en veilige toekomst met 100% hernieuwbare energie is reeds gestart met progressieve bedrijven, bezorgde burgers en vele organisaties aan het roer. De beleidsverantwoordelijken van 195 landen hebben echter een historische kans gemist om vanuit het beleid de leiding te nemen over deze transitie. Er blijft te veel vrijheid blijheid, er wordt te weinig geld vrijgemaakt en over mensenrechten of rechtvaardige transitie wordt niet eens meer gesproken.
     Lees meer
     Meer nieuws

     Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

     Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

     Nationale acties in beeld...     Bekijk de fotoreportages en check onze facebookpagina voor nog meer foto's, video's....
      Button syndicaal e-dossier

      ACV Dienstencentra in Antwerpen

      Er zijn ACV dienstencentra verspreid over het arrondissement. Klik op deze link voor de adressen of zoek via postnummer.
      Button contact met tekst en enveloppe

      ACV Antwerpen Brievenbussen

      Maak gebruik van de ACV-brievenbussen als je niet op een kantoor geraakt. Voor je wat op de bus doet, denk eraan:
      • de documenten volledig in te vullen
      • de documenten te ondertekenen
      • op elk document een groene klever aan te brengen
       
      In deze lijst (pdf) vind je de ACV-brievenbussen terug. Ze worden meermaals per week gelicht. Geen groene klevers meer? Bestel ze online!

      Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

      Meer nieuws
      ACV 2016-04-28 Regering organiseert sociale dumping in het kwadraat
      APR 28

      Regering organiseert sociale dumping in het kwadraat

      De regering heeft beslist dat de vergoedingen die men verkrijgt voor diensten aangeboden door bedrijven zoals Uber of AirBnB tot een bepaald jaarlijks plafond worden vrijgesteld van gewone personenbelasting. En ze worden volledig vrijgesteld van sociale bijdragen. “Op het moment dat  de federale regering steunmaatregelen voor de getroffen Brusselse economie aankondigt, vernietigt ze met deze beslissing duizenden jobs in horeca en taxisector. Politiek cynisme kent blijkbaar geen grenzen”, aldus het ACV.
      ACV SV 2016 Sociale verkiezingen
      APR 26

      Verzekeraars weigeren onterecht arbeidsongevallen

      Op basis van documenten van het Fonds Arbeidsongevallen (FAO) stelt het ACV vast dat het aantal arbeidsongevallen dat geweigerd wordt door verzekeraars stijgt. Een aanzienlijk deel van die weigeringen is bovendien onterecht. Zo schuiven verzekeraars de factuur door naar de ziekteverzekering, werkgevers en slachtoffers. Bovenop al het menselijk leed dat vaak gepaard gaat met een arbeidsongeval. Daarom stelt het ACV voor dat  het FAO àlle weigeringen onderzoekt.
       Trans-Atlantische handelsakkoorden Het Belgische middenveld is ver van gerustgesteld
       APR 26

       Trans-Atlantische handelsakkoorden: Belgisch middenveld is ongerust

       Deze week gaat in New York de 13de cyclus van start van de onderhandelingen omtrent het trans-Atlantische handelsverdrag TTIP. Recent vond een ontmoeting plaats in Hannover tussen Angela Merkel en Barak Obama om volop op deze onderhandelingen te wegen. Ze werden ontvangen door tienduizenden manifestanten. 
       De steun bij de bevolking voor TTIP gedaald is inmiddels gedaald tot onder de 20% zowel in Duitsland als in de VS. Een grote coalitie van Belgische middenveldorganisaties drukt nogmaals haar ongerustheid uit. Tot op heden werden er nog geen overtuigende antwoorden aangedragen op de vele vragen die deze akkoorden oproepen.
        ACV 160422 Standpunt Marc Leemans Visie
        APR 20

        Standpunt Marc Leemans: Wie zal bepalen wanneer je meer en flexibeler uren klopt?

        In het begrotingsakkoord van de federale regering werd onder meer een grotere flexibiliteit van de werkweek opgenomen. Het ACV kan enkel besluiten dat deze regering de werknemers zwaar blijft aanpakken en anderen buiten schot houdt. We kregen al de indexsprong te slikken en een tax shift vol gemiste kansen. En naast de aangekondigde ingrepen in onze werkweek wil de regering ook wie ziek is strenger aanpakken.  Dat terwijl de vermogenden, de bedrijven en de fiscale criminaliteit en ontwijking buiten schot blijven. Zeer onrechtvaardig.
         ACV 160420 Manif de rek is eruit banner
         APR 20

         Manifestatie: de rek is er uit

         Op 13 april voerde het ACV op het Albertinaplein een eerste blitsactie voor het behoud van de 38 urenweek. Het ACV wil de druk voor het behoud van de 38 urenweek en voor werkbaar werk nog verder opvoeren. Daarom organiseert het ACV  een betoging op 20 april in Brussel.Op 20 april was al een betoging voorzien rond jongeren en werk. Deze actie wordt na de recente regeringsbeslissingen, uitgebreid met de strijd voor het behoud van de 38-uren week en voor echt werkbaar werk voor jong en oud, in de openbare en de privésector.
         Meer nieuws

         Tijd voor een tax shift!

         België is wereldkampioen in het belasten van arbeid maar een slechte leerling in het belasten van andere inkomens. Tijd voor een tax shift! Het ACV pleit voor een vermogensbelasting. Een vermogenswinstbelasting kan een tussenfase zijn. Check de video...

         ACV in actie

         Alles bekijken
         ACV 28 april Werelddag voor veilig en gezond werk
         APR 28

         28 april: Werelddag voor veilig en gezond werk

         28 april is de Werelddag voor veilig en gezond werk. Dit jaar staat deze dag volledig in het teken van alle werknemers die ziek werden als gevolg van een blootstelling aan kankerverwekkende en gevaarlijke stoffen. De cijfers zijn dramatisch want jaarlijks sterven er in Europa meer dan 100.000 werknemers door een beroepskanker. Een Europese harmonisatie van de grenswaarden dringt zich op.
         ACV 160420 Manif de rek is eruit banner
         APR 20

         Manifestatie: de rek is er uit

         Op 13 april voerde het ACV op het Albertinaplein een eerste blitsactie voor het behoud van de 38 urenweek. Het ACV wil de druk voor het behoud van de 38 urenweek en voor werkbaar werk nog verder opvoeren. Daarom organiseert het ACV  een betoging op 20 april in Brussel.Op 20 april was al een betoging voorzien rond jongeren en werk. Deze actie wordt na de recente regeringsbeslissingen, uitgebreid met de strijd voor het behoud van de 38-uren week en voor echt werkbaar werk voor jong en oud, in de openbare en de privésector.
         ACV 160420 Manif Toekomst is van ons
         Op woensdag 20 april manifesteren de jongeren voor jobs en sociale zekerheid. Het ACV organiseert dezemanifestatie voor de toekomst. Kwaliteitsvol werk en sociale bescherming voor iedereen vormen de belangrijkste thema's. Voor jongeren wordt het immers almaar moeilijker om een stabiele, kwaliteitsvolle job te vinden en te behouden. Een aantal studenten- en jeugdorganisaties stappen ook mee op.
         Lees meer
         ACV 160320 Hart boven hard
         Hart boven Hard/Tout autre chose organiseerde de tweede grote Parade. Samen toonden we dat deze samenleving anders kan! De kleurrijke optocht van 14.000 deelnemers werd een stroom van alternatieven voor een samenleving met een plus! Die ‘plus’ staat voor verbinding en meer-waarde boven winst, als alternatief voor het minnetjes-beleid van besparen en polariseren. Check de fotoreportage.
         Lees meer
         Eindbestemming voltijds werk actiefoto1
         De actie van Femma en ACV wil de aandacht vestigen op de moeilijke positie van deeltijds werkende vrouwen. Er dreigt zwaar gesneden te worden in het inkomen van deeltijdsen met een inkomensgarantie-uitkering (IGU). En als de regering haar zin krijgt, weten deeltijdsen met een variabel uurrooster binnenkort één (1!)  dag op voorhand wanneer ze moeten werken. Deze plannen hakken vooral zwaar in op vrouwen, die veel vaker dan mannen deeltijds werken. Vrouwen die vaak ook werken in lage loonsectoren zoals de distributie, de horeca of schoonmaaksector. Een onderhoud met minister Peeters leverde vooralsnog weinig op...
         Lees meer
         Alles bekijken